מערכות ERP הן מערכות מחשוב ריכוזיות המסוגלות לשלב את כלל הפונקציות המרכזיות של העסק בתוכנה אחת לניהול עסקי. בתעשייה, דבר זה מאפשר מבט עדכני על כלל תהליכי-הליבה בעסק, תוך מעקב אחרי משאבים עסקיים ברחבי הפירמה, מה שמאפשר להנהלה להישאר מעודכנת ולנהל את כלל תהליך הייצור בזמן אמת. מערכות ה-ERP, הבנויות על מערכות מסד נתונים מתקדמות, מעניקות יתרון תחרותי בייצור התעשייתי, כאשר כלל הפונקציות העסקיות, מרכש ומשאבי אנוש ועד לתהליך הייצור עצמו, ממוקמים במערכת אחת, מקיפה וידידותית למשתמש.
עם זאת, אתגר מרכזי בשימוש במערכות שכאלו נעוץ בעובדה שהן עדיין תלויות בקלט אנושי, ועל כן חשופות לטעויות אנוש. נשאלת השאלה: אם מכונות מבצעות את מרבית הליכי הייצור, ואם כל הליכי הניהול ממוחשבים בתוכנות משרדיות, מדוע זקוקים אנו למתווכים אנושיים בין המכונות הללו? רצוי, על כן, דרך שבה כלל ההתקנים הללו יתקשרו ישירות עם מערכת ה-ERP המרכזית. בעוד שלא ניתן למכן את כל התהליכים, ככל שקיימת יותר אוטומציה במערכת ה-ERP, כך הנתונים מדויקים יותר, ועל כן כך גם התמונה שמקבלת ההנהלה ברורה יותר.
"האינטרנט של הדברים" – IoT, מחבר בין כל ה"עצמים" בעסק – בעיקר מכונות אך גם עובדים – מה שמאפשר העברה ישירה של נתונים בין התקנים דיגיטליים. כך נמנעת הבעיה של תיווך אנושי בזבזני ובלתי-מדויק: מערכת ה-ERP שלך תקבל את כל הנתונים הדרושים לה ישירות ממכונות המפעל, מה שיספק לך מידע מדויק בלחיצת כפתור. בעולם הטכנולוגי של ימינו, מחירן של מערכות אלו יורד פלאים, וקל יותר ויותר להטמיען בעסק התעשייתי.
עם זאת, בעת הטמעת מערכת IoT בלולאת ה-ERP המרכזית של העסק לך, עליך לנקוט במספר צעדים שיאפשרו למערכת המשולבת לתפקד ביעילות. הראשון הוא מעקב בזמן אמת אחרי תנועת חומרים – ועדיף שנתונים אלו ישודרו ישירות בידי המכונות עצמן. השני נעוץ ביכולת מדידה של כל זרם חומרים, כולל פסולת; מרבית הפירמות מחזיקות כבר ביכולת שכזו בפסי הייצור שלהן, אך אינן מודדות את הפסולת שלהן, ועל כן יש לנקוט צעדים למעקב אחרי פסולת המפעל. השלישי היא מסד נתונים מרכזי הכולל את כל החומרים בהתבסס על ביצועי המכונות. לבסוף, בהיר ונהיר כי מערכת זו משתמשת באלגוריתמים המשווים את הערכים הנמדדים בפועל לאלו הצפויים, וזאת בכדי להפיק דו"חות אפקטיביים.
כך, למעשה, הטכנולוגיה החכמה של ימינו מסוגלת לייעל משמעותית את כלל תהליכי הייצור והתהליכים העסקיים בפירמה, תוך יצירת קישוריות בין מרכיביהם השונים של העסק או המפעל. על כן, בעוד שהטמעת מנגנוני IoT במערכת ה-ERP שלך תעלה לך כסף, זוהי דרך אפקטיבית לייעל את המפעל התעשייתי, ועל כן, בטווח הקצר עד הבינוני, לחסוך בכסף ולהגדיל את ההכנסות, מה שיתקבל, כמובן, בשמחה בידי בעלי המניות.
>> הכנסו למידע נוסף אודות תוכנה לניהול עסק