סליקת אשראי נוחה הן לעסקים והן לצרכנים. היא קלה, נגישה ומאפשרת לבצע עסקאות מכל מקום ונקודת זמן בעולם. עסקים רבים המעוניינים בפתרונות סליקה נדרשים למספר צמתי החלטה הנוגעים לעמלות, חיבור למערכות פנים ארגוניות, חיבור לאתרי סחר ועמידה בתקני PCI בהשקעה נמוכה. בעוד שעסקים קטנים, שאינם נדרשים לנהל תהליכי שרשרת הספקה מסתפקים בפתרונות אינטרנטיים נגישים עם עמלה על כל עסקה, עסקים המפעילים מערכות לניהול משאבי הארגון נדרשים לפתרון אחר. כיצד לבחור מערכת סליקה המתממשקת למערכות הארגון? הנה כמה דגשים שכדאי להכיר.
סליקה אינטרנטית המתממשקת למערכות הארגון
מערכת לניהול משאבי הארגון מרכזת את כלל התהליכים העסקיים התומכים בליבת העשייה ולכן בפועל יוצא מכך גם ביצוע עסקאות המכירה מתבצע דרכה. כיום ישנם פתרונות בשוק המאפשרים את סליקת האשראי באופן יעיל ובטוח (עמידה בתקן PCI DSS LEVEL 1) תוך התממשקות מלאה למערכות המידע הארגוניות וכן תוך מזעור מלא של טעויות אנוש וחיבור און-ליין מאובטח למסוף שב"א, אשר מאפשר חיווי מידי על חיוב.
שליטה טובה יותר על חיובים וזיכויים
ארגונים המאפשרים ביצוע עסקאות בתשלומים נדרשים לשליטה מלאה אל מול חברת האשראי, כלומר עליהם לדעת שחברת האשראי זיכתה אותם על עסקאות שבוצעו ולעקוב אחר מקרים חריגים כמו הכחשות של עסקאות ובירורי עסקאות בזמן אמת. לצורך כך עליהם לוודא שבמערכת הסליקה קיים רכיב המאפשר לבצע את הרישום החשבונאי בצורה אוטומטית מדי חודש, וכי קיים במערכת הסליקה מנגנון מובנה לביצוע בקרה על עסקאות בזמן אמת. הצורך זה מהותי אף יותר לארגונים המתמודדים עם היקפים נרחבים של עסקאות ונדרשים לביצוע התאמת אשראי ידנית. נוסף על כך ישנן מערכות סליקה לעסקים המציעות דוחות מובנים כמו דוח עסקאות אשראי המציג מידע על עסקאות בחתכים שונים, דוח תזרים השוואתי- המשווה בין נתוני הסליקה לנתוני חברת האשראי, דוח בקרת ריביות ניכיון וכן דוח בקרת עמלות, שאותן גבו חברת האשראי בפועל.
אפשרויות המקצרות את זמן ההמתנה בקופה
כיום עסקים רבים, שמפעילים סניפים פיזיים בוחרים לבצע את סליקת האשראי באופן מקוון באמצעות תוכנה לסליקת אשראי. במקרים רבים הם עדיין נדרשים להקליד באופן ידני את מספר כרטיס האשראי של הלקוח. כדי למנוע טעויות אנוש בחנו האם למערכת הסליקה מצורף קורא אשראי ממוחשב, שחוסך בצורך להקליד את מספר הכרטיס.
שמירה על פרטיות הלקוח
בעסקאות חוזרות ללקוח נהוג לקצר את תהליכי המכירה ולשמור את פרטי האשראי האישיים. יחד עם זאת כדי לעמוד בתקני PCI – תקן שנוצר על ידי חמשת חברות האשראי הגדולות במטרה להגן על נתוני כרטיסי האשראי בכל סביבה בה הם מאוחסנים נדרש לשנות את פרטי האשראי, לכן חשוב לבחון מראש שבמערכת הסליקה קיים רכיב מובנה המאפשר להחליף את מספר האשראי של הלקוח במספר אחר ובכך לאפשר לבצע עסקאות מהירות בהמשך מבלי לפגוע בפרטיות המידע שלו.